söndag 10 juli 2011

Familjen N och herr S på besök

Sommar, sol och sol. Vi bjöd in våra vänner familjen N och herr S på middag. Som tur är har vår altan en del som har skugga kvällstid. Skönt när solen pressar på för intensivt.
Gazpacho
300 g vitt bröd
6 vitlöksklyftor
2 liter tomatjuice
2 liter grönsaksjuice
4 dl olivolja
6 msk vitvinsvinäger
1 tsk cayennepeppar
2 msk salt
2 tsk socker
Skär bort kanterna på brödet. Tärna det därefter. Kör det i mixer med vitlök och hälften av tomatjuicen. Tillsätt resten av tomatjuicen och övriga ingredienser.

Kyckling fylld med pepparrotsfärskost och grillade grönsaker och rotfrukter

Rotfrukter och grönsaker:
2 röda paprikor, grovhackade
2 gula paprikor, grovhackade
2 zucchini, grovhackad
2 rödlökar, grovhackade
1 kg potatis
6 msk olivolja
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Lägg allt i en ugnssäker form. Låt vara i ugnen, 200 grader, i 35-40 minuter.
Kyckling:
1 kg kycklingfiléer
150 g färskost
2 msk riven pepparrot
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Blanda färskost, pepparrot, salt och peppar i en bunke. Skär en ficka på ovansidan av varje kycklingfilé. Låt vara i ugnen, 200 grader, i 20 minuter.
Salsa verde:
1,5 dl olivolja
1 dl basilika
1 dl persilja
1 vitlöksklyfta
2 msk citronsaft
1 tsk rivet citronskal
1 dl finsmulat vitt bröd
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 klyftad citron
0,5 dl finhackad persilja
Mixa allt ,utom de två sistnämnda ingredienserna, med en mixerstav. Servera med citronklyftor och hackad persilja.

Till detta drack vi två spanska, vita viner. Lite smågoda, men inget vi nödvändigtvis köper igen. Eller skriver om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar