torsdag 16 juni 2011

Middag hemma hos familjen N. - Paprikasås som hette duga!!!

Grillad fläskfilé med ugnsbakade tomater och morötter, sallad (egenodlad) och tomat (köpt, men de hade fyra jättetomatbuskar som ser riktigt lovande ut) samt en paprikasås som vi ska härma pronto! Solen skiner och Postgårdsromantikerna är bortbjuden på middag. Som anas av bilden är vägen till värdfamiljen inte alltför avskräckande.Enligt grillmästaren var paprikasåsen väldigt enkel:
2 röda paprikor
1 msk olja
½ dl vitt vin
2 dl grönsaksbuljong (tärning eller fond + vatten)
1 dl grädde
2 msk maizenaredning (för ljusa såser)
½ tsk salt
1 tsk socker
1 krm kajennpeppar (½-1 krm)
Skär paprikan i mindre bitar. Fräs paprikan i oljan i en kastrull. Häll på vin och buljong. Låt koka ca 10 min. Mixa i matberedare.
Häll tillbaka i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt grädden och red med maizenaredning. Smaka av med salt, socker och kajennpeppar Barnen fick grillad korv och vi grillad fläskfilé. Jag tror att vi alla var väldigt nöjda med grillmästarens insats.
Kvällen började i verklig dur. Dottern E., tillika Arvids kompis, har en väldigt fin lekstuga, gungställningen nyttjades flitigt, en cykeltävling med sparkcyklar, en dito med trehjulingar. Alla dessa roliga aktiviteter tenderade att få vår äldste att bli väl uppspelt (och trött, med felkalibrerad verklighetsuppfattning som följd): några kraftiga krockar för mycket, en felriktad spark med boll rakt bland värdfamiljens ganska imponerande tomatodling (ja tyvärr, ena tomatbusken knäcktes), följt av att lillasyster fick en oönskad vattendusch för mycket - kvällen var över för vår lille herre (och för oss).
Jordgubbspafaiten VAR lika god som den såg ut. Dessutom påstod värdparet att den var gjord utan någon som helst inverkan av någon glassmaskin - detta ska undersökas närmare!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar