torsdag 30 juni 2011

Málaga, vinet

Om du fick frågan "Vilket är Spaniens mest kända vinområde?", vad skulle du svara då? "Rioja", misstänker jag. Skulle minsta tvekan råda så är den som bortblåst efter ett besök i Spanien. Röda viner från Rioja dominerar på ett nästan löjligt sätt vinutbudet. Då ska man komma ihåg att vi har besökt Málaga, som definitivt inte ligger nästgårds till Rioja. Men ändå - väldigt mycket Riojaviner. Nu gillar vi Riojastilen, så det här är ingen klagosång.
När vi inte valde Rioja valde Lena vita viner på hennes favoritdruva (en av dem) albarino och jag själv röda viner från Ribera del Duero, som jag är svag för. Vi lyckades hitta ett(!) vin från Priorat, som ändå är lite inne nu.
Ja, sherry fanns förstås, men den lät vi bli. Däremot köpte vi det söta Málagavinet, som vi inte ens visste att det fanns innan resan ner (Lena läste om det i en guidebok).
Vad barnen drack? Ja, de är tokiga i äppel- och päronjuice, men det fanns inte alltid. De fick kompromissa med ananasjuice, eftersom de inte gillar apelsinjuice (som alltid finns).

1 kommentar:

  1. Spännande med alla olika viner man hittar, det enda trista är när man inte kan köpa de godaste fynden hemmavid...
    Vi köpte på oss två nya Ripassoviner igår som vi ser fram mot att prova.

    SvaraRadera