tisdag 28 juni 2011

Málaga, maten

Frukostbuffé på hotellet. Det gäller att grunda med stadig frukost!
Vi har som vana att äta frukost på hotellet, lunch på restaurang och kvällsmat på hotellrummet. Kvällsmaten brukar då bestå av baguetter, grönsaker, skinka och diverse ostar - det hela intaget med rödvin från landet i fråga.


Första lunchen i Málaga. Spansk, röd korv som vi snabbt döpte om till "ormkorv".

Tyvärr så blev Arvid magsjuk på den här resan, men han tog det hela mycket bra och kvällen före hemresan var han återställd. Skönt! Vi trodde nästan att vi skulle få skjuta upp hemresan.

Det godaste vi åt var den lunch som bestod av tio olika tapas. Även Arvid och Sigrid åt med god aptit och vågade sig på saker med lite annorlunda utseende än vad de är vana vid.
Däremot lät vi bli sherryn till - vi har helt enkelt inte lärt oss att tycka om drycken.

Maten var billig, tyckte vi. Såväl på restaurang som i affär. Vi gillar verkligen alla grönsaks- och köttstånd. Det känns lustfyllt att gå och handla och måltiden känns central i den spanska kulturen.

1 kommentar:

  1. Frukost på hotell är något av det mest spännande med resorna tycker vi. Hur smakar det, är det riktig juice eller bara pulver, vad finns det för sorts bröd... osv!
    Ormkorv absolut, kanske något för Håkans korvtillverkning?

    SvaraRadera