torsdag 9 juni 2011

Arvids femårsdag - trerätters:Pilgrimsmussla på pumpabädd, halstrad tonfisk och tortellini samt tårta!

Sista dagen mer Arvids femårfirande. Dukning i vitt och grönt, med gröna lönnlöv som servetter och bladgirlanger i origamiteknik som dekoration. Vita syrener i vit vas. Efter presentöppning från föräldrar och Sigrid var det så dags för middag. En av Arvids absoluta favoriter är pilgrimsmusslor. Helst bara halstrade utan något tillbehör. Det blir litet svårt att mätta en hel familj på pilgrimsmusslor allena.
Pilgrimsmusslor på en bädd av pumpa
  • 1 butternut pumpa, skalad, skuren i tärningar med borttagna kärnor
  • 2,5 dl creme fraiche
  • salt och peppar
  • 12 pilgrimsmusslor, halstras
  • saften från 1 lime
  • tomater till dekoration

Koka pumpatärningarna tills de har blivit mjuka, cirka 15-20 min. Mixa samman med cremefraich, salt och peppar.

Placera de halstrade pilgrimsmusslorna på.Halstrad tonfisk med tortellini4 tonfiskbitar, halstras med några stänk lime som enda krydda

Tortellinin kokas enligt paketet och blandas med 2,5 dl creme fraiche, 1 burk musslor och 1 burk majskorn.Även om det har varit en väldigt rolig vecka, har de senaste veckornas förberedelser varit ganska hektiska. Det är skönt att få pusta ut. Och känna att man har presterat väl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar