tisdag 31 maj 2011

Vinet som får en att hoppa högt

Vad händer med alla idrottsstjärnor när karriären är över? Ofta verkar de försvinna bort från rampljuset men en och annan låter tala om sig även efter avslutad karriär.
Kajsa Bergqvist ubildade sig till sommelier och driver nu vinföretaget Kajsa Wines. Det handlar mycket om sydafrikanska viner och förklaringen till det är, enligt vad jag har läst, att hon kom i kontakt med sydafrikanska viner under de mångna träningslägren i just Sydafrika.
The Bean Coffee Pinotage, 2009, 89 kr, nr 73939 (betsällningssortimentet) heter vinet vi provade och det lever sannerligen upp till sitt namn. Kaffe är det man kommer att tänka på när man provar vinet. Gott, om man gillar stilen, och det gör Lena och jag. Lenas pappa var mer tveksam. "Äntligen" sa han när vi drack kaffe efter middagen. "Vadå?" undrade vi. "Ja, riktigt kaffe istället för den där drycken ni serverade tidigare".

3 kommentarer:

  1. Vill minnas att vi provade ett av hennes viner när vi var på matmässan Malmö i höstas. Tror dessutom att vi gillade vinet...
    Av någon mystisk anledning så har vi helt snöat in på Italienska viner för tillfället, och speciellt Ripasso... Men kanske vi också skulle satsa på att hoppa högt, ni har ju haft rätt förr;)

    SvaraRadera
  2. :-) Härligt med ärliga middagsgäster... :-)

    Kramar,
    Helena

    SvaraRadera
  3. Hallå där, kom inte vinet först efter det att det inte hoppades så högt längre? D.v.s. är det inte ett vin som får en att hoppa lägre? :-)

    SvaraRadera