torsdag 5 maj 2011

Kycklingsmörgås med waldorfsallad

Kycklingsmörgås
2 paket bacon
1 kg kycklingfiléer
1 tsk salt
12 skivor formfranska
8 msk majonnäs
2 tsk curry
2 salladshuvuden
4 tomater

Salta och stek kycklingen i lite smör. Skär baconet i småbitar och stek dessa. Blanda majonnäs och curry och bred ut på brödet. Lägg på salladsblad och tomatskivor. Skär kycklingfiléerna i skivor och lägg dessa på smörgåsarna. Avsluta med bacon och waldorfsallad, som beskrivs nedan.

Waldorfsallad
4 röda äpplen
2 msk pressad citron
4 stjälkar selleri
1 dl hackade valnötter
6 msk majonnäs
2 msk mjölk
2 tsk dijonsenap
4 msk finhackad gräslök

Kärna ur äpplena och tärna dem. Blanda med citronsaften i en skål. Skär selleristjälkarna i tunna skivor. Tillsätt valnötter. Blanda allt i skålen. Rör ihop majonnäs, mjölk, senap och gräslök. Blanda det med ingredienserna i skålen. Låt stå ett tag. Placera denna sallad överst på de ovan beskrivna smörgåsarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar