torsdag 26 maj 2011

Godispåsar, eller snarare godisburkar, på barnkalaset i form av Muminhuset

Under det senaste året har intresset för Mumin tagit rejält fart, varför ett litet kalastema på just Mumin kändes helt rätt. Istället för de mer traditionella godispåsarna tänkte vi fylla små muminliknande hus med godis. Några (tomma) muminhus får agera dekoration på kakbordet under själva festen dessutom. Hushållspappersrullar har sparats och färgat papper i olika färger inhandlats. Och många limburkar likaså. De röda "taken" utgör ett avtagbart lock, så att det är möjligt att öppna och stänga godisburken.Muminhus, material för varje hus
  • 1,5 hushållspappersrullar
  • 2 utklippta cirklar i hårdpapp, diameter cirka 7 cm.
  • 1 röd cirkel, med diametern 10 cm för taket.
  • 1 2x3 cm del i brunt papper som dörr.
  • 1 15x5 cm rektangel i grönt papper för "gräs" runt huset.
  • 1 A4-ark blått papper.

Klistra på det blå papperet runt ena hushållsrullen. Den halva hushållsrullen klipper Du mitt itu, klipper upp flikar på ena sidan och viker ut dessa. Klipp även upp rullen och limma ihop den till en något mindre diameter än tidigare (den ska gå att trä in i den (numera) blåa rullen). Fliksidorna på de båda delarna limmar Du på varsin cirkel i hårpapp och limmar fast den ena på den blåa hushållsrullens ena sida. Detta är husets botten. Limma på det bruna papperet kant i kant med botten.

Vik den gröna rektangeln dubbelt och klipp små flikar från den vikta kanten ut till cirka 5 mm före den andra kantens slut. Veckla upp och klistra ihop dem att utgöra ett bulligt gräs som döljer botten.

Klipp ett jag till den röda cirkelns mittpunkt. Lägg klister på 1/4 av cirkeln på ena delen närmast klippet. Fäst samman taket. Limma en linje runt den hårda cirkel (som fästs på en flikad husrullespappersdel) och tryck fast taket.

3 kommentarer:

  1. Underbart! Vilken kanonidé och så fina de blev!

    Ni har lagt in SÅ många fina och inspirerande mat- och servettbrytningsinlägg sedan jag senast kommenterade, och jag skulle gärna ha alltihop samlat i en kombinerad recept- och servettbrytningsbok... där har ni årets julklapp kirrad till släkt och vänner!

    Stor kram,
    Helena

    SvaraRadera
  2. Så fint, tar minsann och sparar detta som tips för framtida pyssel på förskolan!

    /Anki

    SvaraRadera
  3. Vad gulliga Ni är, både Helena och Anki. Det fina i kråksången är att Arvid är väldigt pysselintresserad så vi har grubblat fram resultatet gemensamt. Vi hade väldigt roligt ..tja under de 15 första husens tillkomst, sedan kroknade vi litet...
    /Lena

    SvaraRadera