torsdag 14 april 2011

Paella

Rent färgmässigt är ju denna maträtt väldigt uppiggande. Med färgglada tallrikar blir färgprakten total. Ja, det är ju ganska gott också, för den delen. Paella: 2 gula lökar, 3 vitlöksklyftor, 3 dl långkornigt ris, 2 msk olja, 1 paket saffran (o,5 g), 6 dl vatten, 1 grönsaksbuljongtärning, 0,5 tsk salt, 1 röd paprika, 1 gul paprika, 2 dl djupfrysta ärtor, 300 g skalade räkor, 1 burk musslor, citron till servering. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och ris i en (tillräckligt) stor kastrull. Strö över saffran, häll i vatten och buljongtärning. Salta. Låt koka under lock i 20 minuter. Skölj, kärna ur och finhacka paprikorna. När 5 minuter återstår av koktiden är det läge att lägga i paprikorna och ärtorna. Lägg i musslor och räkor när någon minut återstår. Pressa citron över det hela. Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar