söndag 24 april 2011

Gulasch och rödvin från Argentina

Den här rätten har jag skrivit om tidigare, men den är så god att jag gärna skriver om den igen. Det är särskilt kumminsmaken jag går igång på.
Gulasch:
1 kg högrev,
3 gula lökar,
3 msk smör,
3 msk olja,
2 msk starkt paprikapulver,
2 tsk kummin,
1 msk tomatpuré,
1,5 msk vetemjöl,
6 dl vatten,
1 oxbuljongtärning,
salt och svartpeppar,
pasta,
creme fraiche.

Skär köttet i små tärningsliknande bitar. Salta bitarna. Bryn bitarna i smör och olja i en stor gryta. Hacka lök och vitlök. Fräs detta i samma gryta. Tillsätt paprikapulver, tomatpuré, mjöl, vatten, buljongtärning och kumminfrön. Låt småputtra under lock i 40 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och creme fraiche. Servera!

Quara Reserva Malbec, 2008, nr 6551, 130 kr.
Det här vinet fick vi present av familjen E, som har det som husvin. Smakrikt och gott vin med mycket mörka bär med kaffe, choklad och vanilj i eftersmaken. Smakrikt utan att vara särskilt strävt, egentligen. "Nya världen", säger Lena ganska direkt. "Sydamerika", kommer därefter. Efter ytterligare en stund säger hon "malbec". Bra jobbat, måste man säga. Jag tror att allla våra provningar börjar ge resultat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar