lördag 2 april 2011

Biff Rydberg med rött vin från Priorat i glasen

Om man vill ha något extra när det väl blivit fredagkväll, men inte är upplagd att laga något jätteavancerat, vad gör man då? Ja, varför inte Biff Rydberg. Biff Rydberg: 1 kg oxfilé, 1 kg potatis, 5 msk majsolja till stekning, 50 g smör till stekning, 2 gula lökar, salt och peppar, 4 äggulor till servering. Skala potatisen och skär den i små tärningar. Råstek potatisen i hälften av oljan och smöret. Ställ åt sidan. Skär köttet i lika stora tärningar som potatisen. Finhacka löken. Fräs resten av oljan och smöret. Stek köttet. Salta och peppra. Servera med äggulor.


Till det drack vi ett rött vin från Priorat i Spanien. GR-174 2009, Priorat, Spanien, nr 2770, 129 kr. Gjort på druvblandningen garnacha (35%), cabernet sauvignon (35%) och carignan (30%). I doft och smak hittade vi körsbär, kryddor, vanilj och choklad. Nu när vi bestämt att sommarens utlandsresa går till Spanien kommer det bli en hel del spanska viner framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar