lördag 19 februari 2011

Kycklinggryta med äggnudlar

Den här maträtt ser en smula småtrist ut, men den är riktigt god. Mer vardagsmat än helgmåltid dock.

Kycklinggryta
  • 1 kg kycklingfiléer, skurna i mindre bitar
  • 2 msk röd currypasta
  • 2 liter kycklingbuljong
  • 1 tsk ingefära, malen
  • 2,25 dl kokosmjölk
  • 1 purjolök, delad rensköljd och skuren i halvmånar
  • 500 g skalade och slantade morötter
  • 2 röda, tärnade paprikor
  • 1 grön, tärnad paprika
  • 5 dl creme fraiche
  • 3 dl salta jordnötter
  • smör, salt och vitpeppar efter smak och behov
  • 2 påsar äggnudlar

Fräs upp purjolöken i smör och tillsätt pastacurryn, följt av kycklingdelarna. Låt steka tills kycklingarna har fått en fin stekyta. Tillsätt grönsakerna och buljongen. Låt koka någon kvart. Häll i kokosmjölken, creme fraichen och jordnötterna och låt puttra upp. Lägg i äggnudlarna att koka med cirka 5 minuter före servering.

1 kommentar: