torsdag 20 januari 2011

Smulpaj med kassler, squash och purjolök

Under jullovet passade vi på att testa en arsenal av nya, snabba vardagsrätter, för att ha några nya att jonglera med under vårterminen (även om jag inte befinner mig i utbildningssfären sitter skoltidens inrutning av året fortfarande hårt). Detta är en av dessa.

Smulpaj med kassler, squash och purjolök
  • 500 g kassler, tärnad
  • 2 squash, tärnade och förvällda i saltat vatten under ca 3 minuter, tillsammans med
  • 1 purjolök, delad och noggrant sköljd från jord och därefter skuren i centimeterbreda skivor.
  • 5 ägg
  • 6 dl yoghurt (vanlig 3%ig)
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 50 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl riven västerbottenost

Blanda samman den förvällda purjolöken och squashen med kasslern och fördela jämnt i en smord ugnsform. Vispa samman ägg, yoghurt, vitpeppar och salt och häll över. Grädda i 225 grader C. ugn under cirka 20 minuter. Under tiden smular Du samman smör och blandar med mjöl och ost. Fördela ostblandeningen jämnt över formen och grädda vidare i cirka 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar