tisdag 11 januari 2011

Senapsfärsbiffar


Sådär, ja! Tillbaka till vardagen efter nästan tre veckors julledigt. Vilken skön ledighet vi haft hela familjen. Nu väntar bråda dagar med hämtning, lämning och annat som ska hinnas med. Nåja, det har ju gått bra tidigare - fortare än man anar är man inne i det igen.

Senapsfärsbiffar
1 kg nötfärs
3 msk dijonsenap
2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
3 msk olivolja

1 kg potatis
0,5 kg kålrot
o,5 kg morötter
100 g ruccola
2 msk olivolja

4 dl matyoghurt
100 g fetraost
2 tsk honung
0,5 tsk salt

Skala potatisen och rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Koka dem i 20 minuter. Häll av vattnet och blanda det kokta med ruccola och olivolja.

Blanda färs, senap, salt och peppar. Forma till (små)biffar. Stek i olivolja tills biffarna är genomstekta.

Mixa yoghurt, fetaost, honung och salt.

Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar