söndag 3 oktober 2010

Risotto med sparris, getost och fläskfilé

Risotto med sparris, getost, körsbärstomater och fläskfilé

1,2 kg fläskfilé
2 tsk salt
2 krm peppar
smör till stekning

Putsa fläskfilén. Skiva den i bitar. Salta och peppra och stek i lite smör.
0,5 kg körsbärstomater
4 msk olja

Sätt ugnen på 150 grader C. Pensla tomaterna med lite olivolja. Placera dem i en lämplig form och låt dem vara i ugnen i 10 minuter.

2 gula lökar
1 dl olivolja
6 dl arborioris
4 dl vitt matlagningsvin
1,2 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 knippen sparris
200 g getost

Fräs löken i oljan. Rör i riset. Fräs hastigt innan du häller i vinet. Låt vinet koka in på svag värme. Späd med vatten och buljongtärningar i omgångar. Låt all vätska koka in så konsistensen blir krämig. Under tiden fräser du sparrisbitarna i lite olja.
När risotton är klar blandar du i getosten, sparrisen, tomaterna och köttet. Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar