lördag 9 oktober 2010

Rätt med lax och kräftstjärtar

Denna lördag var det kalas! Arvid var bjuden till E som fyllde fem år. Jättetrevligt ordnat och arrangerat, det hela. Pappa J var DJ och spelade ABBA-låtar och mamma P gjorde ritsagor på ett stort blädderblock. Arvid slog dessutom personligt rekord i antal uppätna kanelbullar. Och ändå hade vi ätit lunch precis innan vi gick!Väl hemkomna och det blev kväll och middagsdags:

Lax- och kräfttartar

1 kg laxfiléer
2 burkar kräftstjärtar
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 dl hackad dill
1 dl hackad gräslök
2 msk smör

Skär laxen i småbitar. Finhacka kräftstjärtarna. Blanda med salt, peppar, dill och gräslök. Forma puckar av denna blandning och stek i lite smör på medelhög värme tills puckarna får lite färg.

Saffranssås
En påse saffran
2,5 dl vitt matlagningsvin
0,5 dl vatten
En och halv fiskbuljongtärning
2,5 dl creme fraiche

Blanda saffran med vin, vatten och buljongtärning. Koka tills 2 dl återtstår av såsen. Vispa ner creme fraiche. Låt koka upp.

Servera med potatis och lättkokt sparris och paprika i bitar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar