torsdag 21 oktober 2010

Champinjonsoppa och pannkakor

Jag är ingen stor pannkaksfreak, men mellan varven kommer det ändå över en. I torsdags blev det soppa och pannkakor.
Champignonsoppa
  • 2 msk smör
  • 700 gram champignoner
  • 2 st gul lökar, hackad
  • 1/2 kg potatis, tärnad
  • 2 dl matlagningsvin
  • 6 dl hönsbuljong
  • 6 dl mjölk
  • salt och peppar efter smak

Stek löken och champignonerna i smöret, tills all vätska försvunnit ur champignonerna. Tillsätt vinet, buljongen och potatis. Låt koka tills potatisen har mjuknat. Tillsätt mjölk, salt och peppar och mixa.

Pannkaka

  • 2 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 0,5 dl smält smör
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker

Vispa samman ingredienserna och låt stå i cirka 30 minuter och dra. Värm upp en gjutjärnspanna varmare än stektemperatur först och sänk sedan värmen. Häll upp en delmängd smet i pannan och grädda i någon minut. Vänd på pannkakan och låt steka på andra sidan. Gör så tills smeten är slut. Servera med sylt och grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar