måndag 2 augusti 2010

Vininköp på finlandsfärjan!

Det kändes jättebra att göra den här resan till Mumindalen. Arvid och Sigrid hade jättekul i bollhavet och övriga lekrum både till och från Åbo. Dessutom gillade de Mumindalen, även om Sigrid blev lite rädd när dess invånare blev för närgångna.
På vägen hem var vi rejält trötta alla fyra. Vi hade tur som hittade ett tomt bord med utsikt över bollhavet. Lena och jag hade sparkat av oss skorna och intog varsin kopp kaffe. Sällan har kaffe varit så välbehövligt. Efter kaffet genomförde jag den obligatoriska tax-free-shoppingen.
Följande viner inhandlades:
Scala Dei Negre, Priorat, 14,50 euro. Ett, förmodar jag, kraftigt rödvin från Priorat i Spanien, som är ett av mina favoritområden när det gäller rödvin. Till en höstmiddag med vilt, kanske?
Erath Pinot Noir, Oregon, 15,00 euro. Två flaskor, minsann! Amerikansk pinot noir är, åtminstone vad jag har erfarit efter att ha provat några, mer vaniljtonad än pinot noir från Frankrike och Nya Zeeland. Vi får se om teorin stämmer...
Herrenweg de Turckheim, Muscat, Domaine Zind-Humbrecht, Alsace, 21,50 euro. Alsaceviner har vi druckit en del, men aldrig på druvan Muscat. Ska verkligen på kul att prova. Namnkunning producent, dessutom.
Les Cedres Châteauneuf du Pape, Paul Jaboulet Ainé, 22,50 euro. Pålitlig producent. Tror att vi provat denna tidigare, men är inte helt säker. Också till en kötträtt i höst.
Masi Riserva Costasera Amarone Classico, 39.90 euro. Det stora utropstecknet! Visste inte ens att det fanns en Riservavariant av vår kära gamla favorit Masi Costasera Amarone. Kanske att den får ligga till sig något år...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar