måndag 23 augusti 2010

Serranoinlindad kyckling med ärtpesto

Kyckling
1 kg kycklingfiléer
0,5 tsk vitpeppar
1 tsk salt
1 tsk persillade
300 g serranoskinka
3 msk smör
3,5 dl vitt matlagningsvin

Ärtpesto
4 dl gröna ärtor
2 dl rostade pinjenötter
1 dl riven parmesanost
2 skalade vitlöksklyftor
1 dl olivolja
salt
peppar
0,5 dl citronsaft
Lägg ut några skivor skinka. Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och persillade. Linda in kycklingfilén i skinkskivorna. Upprepa för alla kycklingfiléer.
Bryn kycklingfiléerna i smör så att de får färg. Tillsätt vinet och tillslut med lock. Klart efter ett par minuter på medelhög värme.

Mixa tinade ärtor, rostade pinjenötter, parmesanost och vitlök i en mixer. Tillsätt olivoljan och citronsaften. Smaka av med salt och peppar.

Servera med färskpotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar