söndag 29 augusti 2010

Lamm, pesto och saffranspotatis


Lamm
1 kg lammkotletter
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
smör att steka i

Saffranspotatis
1,5 kg färskpotatis
1 tsk salt
1 påse saffran
2 skalade vitlöksklyftor
1 dl olivolja

Pestosmör
4 dl basilikablad
1 dl pinjenötter
1,5 dl riven parmesanost
2 skalade vitlöksklyftor
100 g smör
0,5 tsk salt

Stek lammkotletterna på lagom värme så att de blir genomstekta. Salta och peppra på båda sidor i början av stekningen.

Koka potatisen. Häll av poatisvattnet. Blanda saffran, salt, vitlök och olivolja i kastrullen. För tillbaka den kokta potatisen. Blanda väl.

Mixa basilika, pinjenötter, ost och vitlök i en matberedare. Tillsätt smör och mixa. Forma till lämplig geometrisk figur (kub?) och slå in i aluminiumfolie. Låt vila i kylen i minst 30 minuter.

1 kommentar:

  1. Saffranspotatis - vilken bra idé! Kanske hoppas över vitlöken...och hoppas att det går bra ändå! ;-)

    Maskeradtipsen nedan är superbra och jag gillar när det går att göra läckert, utan att plånboken får lida alltför mycket. Att sedan mina söner nog kommer att ge tillbaka en dag för att de - båda - fått genomlida flera Halloweenfester i mammas hemmasydda pumpadräkt (de hade väldigt billiga knalloranga vuxentröjor i Turkiet!), det är ju sådant man får ta... eller? ;-D

    Stor kram och en fin start på nya veckan önskar
    Helena B

    SvaraRadera