söndag 25 juli 2010

Postgårdsromantikerna i Budapest!!!

Att vi hamnade just i Budapest var mest en tillfällighet. Leve tillfälligheterna! Detta är ett resmål vi varmt rekommenderar till dem som inte prövat själva! Med barn är absolut inget hinder. Ungrarna var väldigt trevliga och, avspända tror jag är den lämpligaste beskrivningen på detta folk som gav oss må-bra-vibrationer under hela vår vistelse. Flygresan dit tar endast 2 timmar och 10 minuter från Arlanda - suveränt. Priserna är väldigt humana. Maten suverän. Och befolkningen ett under av genuin trevlighet. Dessutom är landets historia enormt spännande. Man kan se lämningar från både romariket, osmanska influenser och det Österrikiska-Ungerska kejsardömet. Mer om detta i senare inlägg.

Då vi fått in vårt bagage på hotellrummen tog vi oss ut på en liten snabbvisit i staden. Vi passerade Saluhallen och kunde själva se alla torkade paprikor som hängde i långa rader över stånden.

Arvid är nyfiken på nya rätter och valde vad han och Sigrid skulle äta. Gulasch med potatisgnocci uppskattades både av honom och lillasyster.

Själv valde jag stekta gåsleverskivor med potatispuré och stekta äppelskivor. Maten smälte då den nådde gommen - jag tror seriöst att jag aldrig har ätit något så gott tidigare. Säkert kan själva helhetsupplevelsen spela in men det var ett minne för livet.

1 kommentar:

  1. Välkomna hem igen, det låter härligt! Ser fram emot fler inlägg på temat.
    Trevligt med nya matupplevelser, vi blev tyvärr inte så imponerade av den grekiska maten på Rhodos.
    Kram Pernilla

    SvaraRadera