tisdag 11 maj 2010

Sommarpasta

Sommarpasta, 6 personer
  • 500g tagliatelle
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 2 gröna paprikor
  • 2 zucchini
  • 300 g sockerärtor
  • 1 burk rostad lök
  • 1 rödlök
  • 20 halverade körsbärstomater
  • 100 g rostade pinjenötter
  • 1 kg kycklingfiléer
  • lite smör att steka i
  • 4 msk olivolja

Stek kycklingfiléerna så att de blir ordentligt genomstekta. Salta och peppra. Dela filéerna i mindre bitar.

Kärna ur paprikorna och dela dem i fjärdedelar. Grilla dem med skalsidan uppåt högst upp på ett grillgaller i ugnen (275 grader C) i 10-15 minuter. Ska vara märkbart svarta när de är klara. Lägg dem i en väl försluten plastpåse när de är klara. Efter 10 minuter kan skalet plockas av och fjärdedelarna kan skäras i mindre bitar.

Finhacka zucchinin och fräs den i olivolja i en stekpanna.

Koka pastan. Häll pastan i en stor kastrull (eller skål) när den är klar. Tillsätt kycklingfiléerna och den frästa zucchinin. Tillsätt sockerärtorna, paprikan, den rostade löken och den finhackade rödlöken. Blanda väl.

Rosta pinjenötterna i en stekpanna. Halvera körsbärstomaterna. Tillsätt pinjenötterna och tomaterna till de övriga ingredienserna. Rör om.

Servera med majonnäs blandat med creme fraiche!

Gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar