torsdag 22 april 2010

Köttbullar med doft av Medelhavet

De här köttbullarna blev riktigt goda! Hela familjen åt med god aptit.

Köttbullar, 8 personer
800 g nötfärs
800 g fläskfärs
4 finhackade vitlöksklyftor
6 fint söndersmulade formbröd
100 g finriven parmesanost
1 tsk kanel
1 citron, både själva juicen och det finrivna skalet
4 ägg
225 g fetaost, fint söndersmulad
8 msk olivolja att steka i
3 tsk salt
1 tsk peppar
1 näve finhackad persilja

Blanda nötfärs, fläskfärs, vitlök, brödsmulor, båda ostsorterna, kanel, persilja och citronskal i en stor skål. Rör ner citronjuice och ägg och salta och peppra därefter. Blanda väl.

Fukta händerna och börja forma köttbullar i önskvärd storlek.

Stek i olivoljan i en stor stekpanna tills de får en fin färg och är genomstekta.

Servera med pasta och tomatsås.

Vid närmare eftertanke måste jag konstatera att de här köttbullarna är bland det godaste jag gjort i köttbullsväg! Mmmm....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar