onsdag 31 mars 2010

Ost- och grönsakstårta

Ost- och grönsakstårta
200 g sparris
4 msk olivolja
1 gul lök
1 zucchini
3 vitlöksklyftor
150 g spenat
3 msk finhackad basilika
150 g parmesanost
500 g ricttaost
6 ägg

Skär bort de träiga ändorna på sparrisen.
Koka därefter sparrisen i två minuter.
Dela sparrisen i mindre bitar och lägg den åt sidan.

Värm finhackad lök och finhackad zucchini i en kastrull med olivolja.
Tillsätt finhackad vitlök och finhackad spenat.
Värm ett tag till och rör om då och då.

Tag av kastrullen från plattan och tillsätt sparrisen och basilikan. Salta och peppra. Låt kallna.

Smöra en springform och pudra den med hälften av parmesanosten (fint riven).
Blanda ricottaost, ägg och den nu avsvalnade grönsaksblandningen i en bunke.
Häll i allt detta i springformen och pudra med den resterande parmesanosten överst.

Grädda i ugnen (180 grader C) i en timme.
Låt stå i kylskåp en timme eller två innan severing.
Servera!

1 kommentar:

  1. Ikväll skulle detta ha smakat utsökt..ha en skön påskhelg, kram

    SvaraRadera