tisdag 30 mars 2010

Minttryffel i chokladskål

Jag är egentligen ingen stor godisfantast (dessvärre har jag andra laster som kanelbullar, ost, ost, ost...och Anders lingonkaka för att nämna några). Ska det vara godis föredrar jag nog något med choklad.
Minttryffel
  • 1 dl grädde
  • 300 g vit choklad
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk mintpepparolja
  • 300 g mörk choklad till "chokladskålarna"

Värm grädden och rör ner den vita chokladen så att den smälter. Tillsätt florsocker och pepparmintoljan. Låt svalna och ställ i kylen några timmar. Vispa upp och spritsa ner i chokladskålarna.

Chokladskålarna

Värm den mörka chokladen i mikron i 1,5-2 minuter, eller värm i vattenbad. Pensla insidan av ischokladformar med chokladen så att ett relativt tunt hölje bildas. Ställ i kylen tills det har stelnat. Ta försiktigt bort ischokladpapperet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar