onsdag 3 mars 2010

Frukostfrallor med havre

Fram till alldeles nyligen tyckte jag inte om att knåda degar. Alls. Det är inte så att jag tycker att det är världens roligaste grej nu heller, men jag har litet svårt att förstå min tidigare så väldigt avoga inställning. Dessutom ÄR hembakat bröd så mycket godare...

Frukostfrallor med havre
  • 1 pkt jäst
  • 5 dl vatten, 37 grader Celsius.
  • 4 dl havregryn
  • 11 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja

Blanda samman ingredienserna till en slät deg och låt jäsa en timme. Knåda samman ordentligt på bakbordet och rulla ut till en lång längd som Du delar i 20 delar - det gör inget om det är mjöl runt om och delningarna får gärna framstå som bara tvära "klipp". Låt jäsa ytterligare i 1 timme. Grädda i mitten av den 225 grader Celsiusvarma ugnen i cirka 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar