lördag 20 mars 2010

Crêpes Suzette

Medan jag och Arvid var på barnkalas nu på eftermiddagen, passade Anders på att göra...ja det framgår här imorgon. Medan han gav sig ut för att springa passade jag på att göra crêpes Suzette till oss och pannkakor med chokladsås till barnen... Crêpes Suzette, 8 stycken
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 50 g smält smör

Crêpes Suzette sås

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • rivet skal och saften från 2 apelsiner
  • 3 msk cointreau

Till flamberingen

  • 2 sockerbitar
  • 2 msk cointreau
  • 1 msk mörk rom

Vispa alla ingredienser till smeten med mixern och låt den vila i kylen i cirka 30 minuter. Hetta upp stekpannan till strax över medelvärme. Smörj pannan med litet smör. Häll ett tunt lager smet i pannan och grädda i cirka 1 minut per sida. Vik dem 2 gånger till små trianglar och lägg dem på ett fat. Försök behålla värmen (eller mikra upp dem före nästa steg).

Till såsen lägger Du i alla ingredienser och värmer upp dem sakta under omrörning i en stekpanna. Låt sockret lösas upp och låt puttra någon minut extra därefter.

Lägg crêpen i den heta såsen. Till flamberingen låter man stekpannan stå kvar på svag värme och gnider sockerbitarna över innehållet i stekpannan tills allt har pulvriserats ner bland pannkakor och apelsinsås. Stänk över likör och rom och tänd på alkoholen i stekpannan snabbt men varsamt en tändsticka. Servera omedelbart innan lågorna hunnit slockna. Blir mer effektfullt om det vore mörkt i rummet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar