torsdag 4 februari 2010

Thailändskt på bordet: Kycklingcurry med bambuskott

Variation är nyckeln till vårt middagsbord. Det mesta är gott, tycker faktiskt t.o.m. barnen - men det får gärna vara litet olika saker som serveras.
Den här gången rör det sig om ganska många ingredienser, men det jobbigaste i denna måltid är nog faktiskt att inte glömma någon ingrediens vid inköpet.

Receptet har jag tagit från "THAI på minuten" av Vatcharin Bhumichitr och sedan modifierat en del.
Gaeng normai gai - Kycklingcurry med bambuskott

  • 2 msk matolja
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk fisksås
  • 1 tsk strösocker
  • 900 g kycklingfile, skivad
  • 2,5 dl hönsbuljong
  • 100 g tunt skivade bambuskott
  • 100 g vattenkastanjer, skalade
  • 1 msk torkade kaffirblad
  • 1 tsk sambal oelek
Hetta upp matoljan och fräs vitlök tills den är gyllenbrun. Fräs ner currypasta och kyckling. Rör ner kokosmjölk, all fisksås och socker. Tillsätt buljong, bambuskott och kastanjer. Rör ner kaffirlime och sambal oelek. Koka under omrörning tills kycklingen är genomkokt.
Servera med ris eller nudlar. Förslag till dukning och servettvikning hittar Du här.
Visste Ni att kyndelsmässodagen, som var i måndags, kommer från det fornnordiska kyndel som betyder fackla, bloss el­ler ljus? Man trodde att alla de ljus som tändes den dagen bidrog till att jaga bort vintern. Tittar ut över ett snökaotiskt landskap - uppenbart hade vi alldeles för få facklor ute igår....

1 kommentar:

  1. DET låter som ett recept i min smak!!! Brukar ofta banga på att göra recept som har för många ingredienser MEN det där låter som det är värt det. Ha en bra dag! MVH Anna

    SvaraRadera