torsdag 4 februari 2010

Servettbrytning Wien och dukning med de österrikiska nationsflaggans färger (fungerar lika bra till Alla hjärtans dag)

Idag tänkte jag bjuda på en maträtt som för tankarna till Österrike. Och vad lämpar sig då bättre än att duka i rött och vitt, som den Österrikiska nationsflaggan? Om det inte vore för att jag redan grunnat på dukningen den 14onde februari, skulle ju detta fungera lika bra då.

Den röda ljusstaken på bordet, fick vi av svärfar i julas. Han har gjort den själv. Imponerande tycker jag. Och vacker.
Servettbrytning Wien
  • Vik servetten 2 gånger om det är en linneservett, eller ta den direkt ur paketet utan att veckla ut den om det är en köpes.
  • Lägg servetten framför Dig så att det öppna hörnet pekar ifrån Dig
  • Vik hörnen mot mitten (som servetten till höger)
  • Vänd på servetten.
  • Vik "de nya hörnen" mot mitten från denna sida.
  • Vik ut påda flikarna som finns under servetten
  • Vik ut ändflikarna längst fram (som främre delen av servetten till vänster).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar