lördag 6 februari 2010

Fredagsmys med kyckling, rostade grönsaker och ett glas Finca el Puig till


Potatis- och jordärtskockspuré
1 kg jordärtskockor
1,5 kg potatis
2,5 dl minifraiche
2 tsk salt
25-30 droppar tabasco

Skala potatisen och jordärtskockorna. Koka i 2o minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och stöt sönder potatisen och jordärtskockorna med träslev. Tillsätt minifraiche, salt och tabasco och använd slutligen stavmixer för att få till en aptitlig puré.

Grillade grönsaker
1 aubergine
2 zucchini
2 röda paprikor
2 gula paprikor
2 gröna paprikor
15 champinjoner
15 salladslökar
1 tsk salt
1 krm vipeppar
1 dl olivolja

Skär zucchini och aubergine i knappt centimetertjocka skivor. Dela salladslökarna. Kärna ur paprikorna och skär dem i småbitar i önskad storlek. Dela champinjonerna i halvor (eller fjärdedelar). Ringla olivoljan över. Grilla i ugnen i 250 grader C i 20 minuter. Ta ut grönsakerna och salta och peppra.

Förslag till dukning hittar Du här.
Kycklingklubbor
1 kg kycklingklubbor
salt
vitpeppar
Salta och peppra kycklingklubborna. Stek därefter i lite smör. Börja gärna på hög värme, så att klubborna får en knaprig yta. Sänk därefter till lägre temperatur.
Vin: Finca el Puig 2003, Priorat, Cellers Fuentes
Ett smakrikt, matkrävande vin som ni kan läsa mer om under "Vintips" inom en snar framtid.

1 kommentar:

  1. Vilken meny...här blir det 70-tals meny, våra goaste vänner från den tiden kommer på helg till oss, och då brukar vi alltid laga mat vi åt då..blir bl a planka....0) ha en fin helg, kram

    SvaraRadera