måndag 11 januari 2010

Ugnsbakad köttfärsrulle

Nå, man kan ju dessvärre inte bara äta spännande 3-4-5-6-7-8-9-rättersmiddagar, med ena exotiska inslaget efter det andra. Ibland behövs enkel husmanskost.

Ugnsbakad Köttfärsrulle
Här gör man helt enkelt köttfärssås som man brer ut över en ugnspannkaka - rullar ihop och strör över ca 2 dl riven parmesan och låter gratinera i ugn tills osten fått en fin färg.

Ugnspannkaka
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk olja

Sätt på ugnen på 225°C. Vispa samman alla ingredienser. Häll smeten i smörjd långpanna ca 30x40 cm och grädda i mitten av ugnen i 225°C i ca 20 minuter till gyllengul färg.

Köttfärssås
  • 1 hackad gul lök
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 400 g köttfärs
  • 1 riven morot
  • 1 burk krossad tomat
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 buljongtärning
  • 1 dl créme fraiche
  • salt och peppar efter smak
Stek löken och fräs med köttfärsen då löken fått en fin färg. Blanda ner tomatkrosset och låt koka ca 15 minuter. Blanda ner övriga ingredienser och låt koka upp. Ta av från plattan och fördela över ugnspannkakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar