onsdag 27 januari 2010

Edlas kålpudding

Ska det vara ris i kålpudding? Min mamma har alltid haft i det, så för mig är det en självklarhet.

Edlas kålpudding, 8 pers
  • 1 kålhuvud (1,5-2 kg)
  • 1 liter fördigkokt långkorningt ris
  • 1 dl sirap
  • 800 g köttfärs
  • 5 dl köttbuljong
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Koka först klart riset i en egen kastrull, i enlighet med anvisningarna på paketet. Strimla kålhuvudet, skär bort den hårda stocken. Ställ åt sidan medan du blandar färsen. Blanda köttfärs med buljong, salt och peppar. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form, modell långpanna. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Ringla över sirap. Grädda i ca 50 minuter i 175 grader Celsius. Servera med lingonsylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar